Με την δύναμη της Ελλάδας....

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Άσπρη Μέρα...

Τέτοιες στιγμές τα λόγια είναι περιττά...




υ.γ.:
Λένε μια εικόνα χίλιες λέξεις
είχα καιρό να γράψω.
μα Μια προτροπή...το λευκό τοπίο...ο αγαπημένος ήχος...δώρο σε όλους.

Ευχαριστώ.
*11


Κανονικά η ανάρτηση θα τέλειωνε εδώ, αλλά υπήρξε έκτακτη...."επικαιρότητα".
υ.γ.2: δεν ξέρω πόσοι από εσάς παρακολούθησαν την αποψινή εμπόλεμη ζώνη του Δανέζη για την πολύπαθη Αϊτή. Μια χώρα, από τις φτωχότερες του κόσμου, που εκεί που έπρεπε να αναστηλωθεί δέχθηκε το τελειωτικό χτύπημα της μοίρας από τον Εγκέλαδο.
Το ντοκιμαντέρ ήταν γυρισμένο πριν εναμιση χρόνο και η κατάσταση στη χώρα ήταν ήδη από τότε δραματική.
Κράτησα 2 πράγματα από το ντοκιμαντέρ, που σε συνδυασμό με την σημερινή παγκόσμια και ελληνική πραγματικότητα αποκαλύπτουν με τα πιο μελανά χρώματα το δράμα του καπιταλισμού.

1ον όπως αποκάλυψε κάποιος υπεύθυνος του ΟΗΕ εκεί η ανθρωπιστική βοήθεια το 2007 στην Αϊτη είχε αρχικά προυπολογισθεί σε 80 εκατομ. δολάρια, μετά από 3 μήνες ανέβηκε στα 97 εκατομ. και μέσα σε λίγους ακόμη μήνες άγγιξε τα 123 εκατ. αναγκάζοντας τον ΟΗΕ να στραφεί στους χορηγούς του.
Η αυξηση στις τιμές της ίδιας ακριβώς βοηθειας αποδόθηκε στην αύξηση των τιμών των προϊόντων.
Και αναρωτιέμαι όταν οι τιμές που πουλάνε οι αγρότες συνεχώς μειώνονται ποιοι ήταν αυτοί οι απάνθρωποι κερδοσκόποι που πλούτιζαν εκμεταλλευόμενοι ακόμη και την ανθρωπιστική βοήθεια;
Γιατί η διεθνής κοινότητα ανέχεται τέτοιου είδους πρακτικές.

2ον αποκαλύφθηκε στο ντοκιμαντέρ επίσης πως πριν 15-20 χρόνια η Αϊτή ήταν μια χώρα με επάρκεια σε αγροτικά προϊόντα και κυρίως ρύζι παράγοντάς σχεδόν όσο χρειαζόταν. Η πολιτική της χώρας άλλαξε ξαφνικά, επιτρέποντας αθρόες εισαγωγές από τις ΗΠΑ, μειώνοτας ταυτόχρονα την κρατική ενίσχυση στους αγρότες και μηδενίζοντας την αγροτική πολιτική, με αντάλλαγμα σε όλα αυτά έγκριση δανείου από το ΔΝΤ και καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι συμφερόντων, από τη μια χρέωσε την χώρα στους ξένους, μείωσε τον αγρτοτικό πληθυσμό και τους έστειλε στις μεγαλουπόλεις μετατρέποντας τους ουσιαστικά σε επαίτες.
Οι συνειρμοί με την ελληνική πραγματικότητα είναι αναπόφευκτοι!

Σας ευχαριστώ για την υπομονή.
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Ζω...

Ζω...
Θεσσαλονίκη (photo by Tovene592)