Με την δύναμη της Ελλάδας....

Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Επιστρέφοντας....

σπίτι από την βραδυνή σαββατιάτικη έξοδο, σε μια Θεσσαλονίκη που θύμιζε πόλη αστυνομοκρατούμενη (πάνω από 6 μπατσικά μέτρησα εγώ στους 2-3 κεντρικούς δρόμους της πόλης που διέσχισα) πετυχαίνω μπλόκο και κάτω από το σπίτι μου.
"Ανυποψίαστοι" οδηγοί, οι άτυχοι της ημέρας, γύρνωντας από γαμήλιο γλέντι έπεσαν στην δοκιμασία του αλκοτέστ. Και για όσους το μαγικό νουμεράκι της ένδειξης ήταν πάνω από τα όρια, καλώς έφυγαν με το ροζ χαρτάκι..."ενθύμιο" των νεόνυμφων!
Τυχερή η παρέα των δυο αυτοκινήτων, η οποία έφυγε χωρίς έλεγχο, μετά από την παρέμβαση νεαράς "γνωστής-γνωστού κ επι τα αυτά" η οποία κατέβηκε από το ένα αμάξι και διαπραγματεύτηκε με τον υπευθυνό αστυνόμο του μπλόκου την άνευ αλκοτέστ φυγή τους.... (βλ. 'Μέσον', Λεξικό των Νεοελλήνων)
Άτυχος ο χώρος που έιχαν σταθμέυσει τα δυο 'μπατσικά' αφού οι κύριοι αστυνομικοί φρόντισαν να επιδείξουν τις οικολογικές τους ανησυχίες και άφησαν πίσω τους ως βραδυνά σουβενίρ της ΕΛ.ΑΣ. πλαστικά μπουκάλια νερού, ενώ ο κάδος ήταν 3 μέτρα πίσω τους, μέσα στον οποίο όμως φρόντισαν να πετάξουν τα αποδεικτικά στοιχεία, αποκόματα κ χαρτούρα από τις δοθέντες κλήσεις. Κι αν η εικόνα σε όλους μας κάτι θυμίζει, οι 'κύριοι' σύνεχισαν να δίνουν το καλό παράδειγμα.
Κλείνω και πέφτω γθα ύπνο, έχοντας στον μυαλό μου το "αθόρυβο" ξεκίνημα του ενός εκ των δύο περιπολικών. (03:20)

Αφιερωμένο σε όλους τους ΝεοΈλληνες
Να μας χαιρόμαστε!
Καληνύχτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ζω...

Ζω...
Θεσσαλονίκη (photo by Tovene592)